Adresas: 
Vilnius, Algirdo g., 26 
  



   
Mes dirbame:  
I - V 09:00 - 18:00  
VI-VII nedirbame    

Konsultacijos telefonu:   
kiekvieną dieną 9:00 - 21:00

 

+370 645-79295

Rusijos vizų tipai

Rusijos vizų tipas priklauso nuo užsienio piliečio atvykimo į Rusijos Federaciją tikslo. Rusijos viza gali būti turistinė, dalykinė, tranzitinė, mokslo, privataus asmens viza (svečio viza) arba viza, skirta laikinai gyventi Rusijos Federacijos teritorijoje.
Vizos skirstomos pagal buvimo laiką:
Vienkartinė viza sąlygoja vienkartinį atvykimą į Rusijos Federacijos teritoriją. Vizos galiojimo laikas (atvykimas/ išvykimas) griežtai apibrėžiamas.
Dvikartinė viza leidžia atvykti vieną ir du kartus. Privaloma nurodyti atvykimo  ir išvykimo datas.
Daugkartinė viza leidžia atvykti į Rusijos Federaciją daugiau nei du kartus. Norint gauti šio tipo vizą, būtina pateikti kvietimo originalą, anksčiau gautas vienkartines ir dvikartines vizas.
ir pagal atvykimo tikslą:
Turistinė viza
Pats ekonomiškiausias ir lengviausias variantas.
Tinka neilgiems vizitams.  
Išduodama tik kelionėms.
Tinka vienkartiniam atvykimui ne ilgesniam nei 30 dienų laikotarpiui.
 Išduodama turistinio kvietimo į Rusiją pagrindu (Patvirtinimas ir Turistinis dokumentas), kurį pateikė oficialiai Užsienio reikalų ministerijoje įregistruota kompanija ir turinti savo galiojantį numerį.
Išduodama turistams, užsisakiusiems viešbutį Rusijoje ar turintiems patvirtinimą apie tranzitinį važiavimą kiekvienai ateinančiai buvimo parai.
Turistinė viza nepratęsiama ir galioja tik vizoje nurodytą laiką. Jeigu turistas norėtų likti Rusijos Federacijos teritorijoje ilgesniam laikui nei nurodyta vizoje, jam būtina išvykti už Rusijos ribų ir gauti naują vizą.
Turistinė viza geresnė nei privataus asmens, nes turistinės vizos dokumentai tvarkomi  greičiau.
Verslo viza (Dalykinė viza)
Išduodama užsienio piliečiams, atvykstantiems į Rusijos Federacijos teritoriją dalykinio vizito (verslininkams, delegacijų nariams, kontaktiniams darbuotojams, cerkvės, kultūros ir sporto dalyviams). Be to, turistams, kurie planuoja būti Rusijos Federacijos teritorijoje daugiau nei 30 dienų, taip pat rekomenduojama verslo viza.
Išduodama pagal dalykinės vizos kvietimą iš pakvietusiųjų pusės.
Galioja 3,6 ir 12 mėnesių, gali būti vienkartinė, dvikartinė ir daugkartinė.
Privataus vizito viza
Viza tinka tiems turistams, kuriuos priima giminaičiai ar draugai gyvenantys Rusijoje.
Galioja nuo 1 iki  90 dienų.
Išduodama pagal privataus vizito kvietimo originalą iš pakvietusiųjų pusės (oficialiai įregistruoto fizinio asmens).
Privataus vizito viza išduodama ilgesniam laikui nei turistinė viza, bet dokumentai tvarkomi daug ilgiau- nuo 45 dienų iki 4 mėnesių.
Numato tik vieno Rusijos miesto lankymą, kuris nurodytas kvietime.
Tranzitinė viza
Išduodama tuo atveju, kai turistas norėdamas susisiekti su kita šalimi važiuoja per Rusijos Federacijos teritoriją.
Kvietimo nereikalaujama.
Norint gauti tranzitinę vizą, būtinos oro linijų, geležinkelio ar kt. bilietų kopijos ir viza tos šalies, į kurią vykstama.
Vizų tvarkymas nereikalauja didelių išlaidų ir užima labai mažai laiko.
Išduodama ne daugiau kaip 72 valandom, kai kuriais atvejais iki 10 parų.
Tranzitinė viza būtina, jei keliaujama per Rusijos Federacijos teritoriją.
Mokslo viza
Išduodama studentams, priimtiems į kalbos mokymosi kursus arba akademinius kursus.
Išduodama pagal kvietimą arba kontraktą mokytis mokymosi įstaigoje.
Prie kvietimo dar būtini šie dokumentai:
        • gauto išsilavinimo dokumento kopija, išduoto valstybinės institucijos;
        • apmokėjimo patvirtinimas iš Rusijos Federacijos švietimo įstaigos;
4.  Laikotarpis – nuo 3 mėnesių iki 1 metų. Galimas vizos pratęsimas mokymosi laikotarpiui Rusijos Federacijos švietimo įstaigoje.
Viza šeimos nariams
Tinka artimiems giminaičiams turistų, kurie jau turi Rusijos vizą.
Viza šeimos nariams išduodama pagal kvietimą ir turisto vizą. Vaikai iki 16 metų gali būti įrašyti į tėvų vizą. Suaugusiems šeimos nariams būtinas atskiras kvietimas ir viza, kurios skiltyje „Kelionės tikslas“ nurodoma „Šeimos narys“.
Užsienio piliečių giminaičiai gauna tokio tipo vizą, kaip ir jų artimasis jau turintis Rusijos vizą (tam pačiam laikotarpiui).
Darbo viza
Išduodama rusiškų kompanijų darbuotojams užsieniečiams pagal oficialų kvietimą.
Galioja nuo 3 mėnesių iki 1 metų su daugkartiniu atvykimu į Rusijos Federacijos teritoriją.
Norint gauti darbo vizą, būtinas darbo kontraktas su kompanija, kuri turi licenziją samdyti darbo jėgą iš užsienio.
Kiti Rusijos vizų tipai
Yra ir kitų vizų tipai: diplomatinės, vizos jūros laivų ekipažo nariams, kultūros veikėjams, viza atvykti į Rusijos Federaciją prieglobsčio.

1 1 1 1 1 Rating 3.96 (27 Votes)
Rusijos vizų tipai - 4.0 out of 5, based on 27 votes