Adresas:
Vilnius, Algirdo g., 26
+370 645-79295

Mes dirbame:
I - V 09:00 - 18:00
VI-VII nedirbame
Konsultacijos telefonu:
kiekvieną dieną 9:00 - 21:00

Rusijos vizų forminimo ir išdavimo taisyklės

Koks forminimo procesas išduodant vizas į Rusija?

Tam, kad įvažiuoti į Rusijos Federaciją, užsienio piliečiai ir žmonės be pilietybės turi iš anksto įforminti vizą. Kai kurių valstybių piliečiai gali įvažiuoti be vizos, jeigu tarp Rusijos Federacijos ir jų šalimi yra atitinkamas sutikimas.

Tam, kad įforminti vizą, užsienio pilietis turi kreiptis į Rusijos konsulatinę įstaigą, tuoj šali kur jis gyvena. Lengviausias būdas pasinaudoti mūsų  agentūros paslaugomis forminant visą dokumentų paketą ir pateikimu i Konsulatą.

Rusijos konsulatinėse įstaigose formina įvairių vizų tipus, kurios skiriasi nuo to, kokios užsienio piliečio kelionės tikslai ir planuojami terminai būvimo Rusijos teritorijoje. Nuo vizos tipo priklauso reikalingų dokumentų paketas:

Bendras dokumentų paketas

Nepriklausomai nuo to,koks vizos tipas užsienio piliečiui reikalingas, jis turi pateikti į Rusijos konsulatą tokius dokumentus:

  1. Galiojanti užsienio pasą

Šitas dokumentas neturi sukelti abėjonių jo klastingumu, jis neturi būti su pataisymais, su pašaliniais užrašais arba žymėmis, išsiutais arba išplėšytais puslapiais. Galiojimo terminas paso turi pasibaigti ne mažiau,kaip po šešių mėnesių po to,kai  pasibaigs vizos galiojimo terminas. Pase turi būti ne mažiau,kaip du švarus lapeliai, kurie skirti vizai. Kreipiantis, kad gauti mokslo arba darbynę vizą, užsienio piliečio paso galiojimo terminas turi pasibaigti ne mažiau kaip po 1,5 metų nuo vizos galiojimo pradžios.

Išimties atvėju, pvz. Jeigu užsienio pilietis kreipiasi, gaunant rusijos vizą,kad praeitų ekstrini gydimą arba artimo giminaičio mirties atvėjų, jam gali būti išduodama paprasta privati viza. Paso galiojimoi terminas neturi pasibaigti anksčiau nei vizos galiojimo terminas (bet 6 mėnesių laikotarpis čia nebūtinas).

  1. Vizinė anketa, kuri turi būti užpildyta teisinga informacija. Pildoma mūsų ofise.
  2. Viena spalvota nuotrauka (matmenys kurios 3.5x4.5 cm.) su aiškių veido pavaizdavimu. Nuotraukoje užsienio piliečiai ne turi būti su akiniais su patamsintais stiklais arba galvos apdangalu (išskyrus, tuos atvėjus kai galvos apdangalas privalomas dėl religinių dalykų ir savo pase užsienio pilietis pavaizduotas su tokiu pačiu galvos apdangalu). Nuotrauką galima padaryti nemokamai mūsų ofise.
  3. Medicininis draudimo polisas. Forminamas mūsų ofise.
  4. Kiti dokumentai, kurie priklauso vizos tipui, reikalingi užsienio piliečiui (gali būti bilietai, patvirtinantys viešbučio rezervaciją, medicininės pažymos, finansiniai dokumentai, garantininiai laiškai ir t.t.)

 

Užsienio piliečiui pakvietimo į Rusiją forminimo tvarka

Tam, kad gauti Rusijos vizą, užsienio pilietis turi pateikti į Rusijos Konsulatą dokumentų pilna komplektą. Priduoti dokumentus jis turi asmeniškai, arba per savo įgaliotą asmenį.

Po vizos gavimo būtina iškarto patikrinti ar teisingai įvesti visi duomenis, tokie kaip pavardė, paso numeris, užsienio piliečio gimimo data ir kelionės trukmė. Jeigu šiose duomenyse buvo klaidų, tai viza reikia gražinti,kad įvestu atitinkamus pataisymus.

Nepaisant, vizos kartinimo, užsienio pilietis turi teisę būti Rusijos Federacijoje ne daugiau kaip 90 dienų iš kiekvienų 180 dienų. Išimtys sudaro užsienio piliečiai įvažiuojantys pagal mokslo arba darbo vizas: jie gali būti Rusijos Federacijoje visos vizos galiojimo terminui.

Rusijos Konsulatas turi teisę atsisakyti išduoti vizą užsienio piliečiui (dažniausiai čia turi būti rimtos priežastys). Atsisakant išduoti vizą konsulinis mokėstis priduodant dokumentus, negrąžinamas.

Dokumentų paketas pagal vizos tipą

  • Turistinė viza
  • Dalykinė viza/ Verslo viza
  • Privati viza
  • Mokslo viza
  • Darbo viza
  • Tranzitinė viza

Procesas forminant vizas įvairių tipų labai panašus, bet forminant kiekvieno atskiro tipo vizas yra savų niuansų.

Pažiūrėkime, kokių dokumentų reikia, gaunant konkrečios vizos tipo.

Turistinė viza

Gauti turistine vizą, paraiškėjas turi pateikti į Rusijos Konsulatą:

  • pasą
  • užpildyta vizinę anketą
  • 1 nuotrauką 3,5x4,5cm;
  • medicininio draudimo polisą;
  • turistinį pakvietimą į Rusiją, kuris yra iš 2 dalių:
  • turistinį vaučerį iš turistinės įmonės, kuri priima turistą;
  • patvirtinimą, apie priimimą užsienio turisto.

Maksimalus Rusijos turistinės vizos galiojimo terminas sudaro 30 dienų. Tokios vizos būna vienkartinės arba dukartinės.

Forminant turistines vizas būtinai turi būti turistinis vaučeris ( jį forminame mes ). Patvirtinimas apie kambario rezervacijos viešbutyje išduodant turistinę vizą nesiskaito.

Verslo viza

Forminant  verslo vizą, paraiškėjas turi priduoti į Rusijos Konsulatą:

  • pasą
  • užpildyta vizinę anketą
  • 1 nuotrauką 3,5x4,5 cm
  • medicininio draudimo polisą
  • pakvietimą į Rusiją, kuris gali būti forminamas  Migracijos tarnyboje arba išduodamas komercijos organizacija, kreditojamas MID arba FMS. (Galima įforminti mūsų biure).

Verslo vizos būna vienkartinės ir dukartinės su galiojimo terminu iki 3-jų mėnesių arba daugkartinės su galiojimo terminu iki 1-ių metų arba 2-jų metų.

Privati viza

Forminant privačią vizą užsienio pilietis turi priduoti į Rusijos Konsulatą toki dokumentų paketą:

  • pasą;
  • užpildytą vizinę anketą;
  • *1 nuotrauką 3,5x4,5 cm.;
  • medicininio draudimo polisą;
  • pakvietimo originalą, išduodamo Rusijos Migracijos tarnyboje.

Galiojimo terminas privačių vizų nuo 3-jų mėnesių iki 1-ių metų. Jos būna vienkartinės, dukartinės ir daugkartinės.

Mokslo viza

Norint gauti mokslo vizą, paraiškėjas turi priduoti į Rusijos Konsulatą:

  • pasą;
  • užpildytą vizinę anketą;
  • 1 nuotrauką 3,5x4,5 cm.;
  • medicininio draudimo polisą;
  • pakvietimo originalą, kuris forminamas užsienio piliečiui mokslo įstaiga Migracijos tarnyboje Rusijos Federacijoje;
  • pažymą apie ŽIV patikrinimą (ji turi būti išduodama ne vėliau prieš 3-jų mėnesių).

Pateikiant dokumentų paketą gaunant mokslo vizą reikia įskaityti, kad pasas turi galioti ne mažiau kaip 1,5 metų.

Darbo viza

Gaunant darbo vizą, užsienio pilietis turi pateikti į Konsulatą;

  • pasą;
  • užpildytą vizinę anketą;
  • 1 nuotrauką 3,5x4,5 cm.;
  • medicininio draudimo polisą;
  • pakvietimo originalą, užpildytą darbdavių Migracijos Tarnyboje;
  • pažymą apie ŽIV patikrinimą ( tokia pažyma skaitosi galiojanti 3-jų mėnesių laikotarpyje nuo jos išdavimo dienos).

Užsienio piliečio pasas priduodant dokumentus gaunant darbynę vizą turi galioti ne mažiau 1,5 metų.

Tranzitinė viza

Forminant tranzitines vizas užsienio pilietis turi pateikti į Rusijos konsulatą:

  • pasą;
  • užpildytą vizinę anketą;
  • 1 nuotrauką 3,5x4,5 cm.;
  • medicininio draudimo polisą;
  • pravažiuojančius bilietus pagal maršrutą, per Rusijos Federaciją;
  • valstybės paskyrimo vizos kopiją.

Užsienio piliečiui, kuris važiuoja per Rusijos teritoriją į reikiamą šalį lėktuvu, išduoda tranzitinę vizą, kurios galiojimo terminas apribojamas 3 dienom. Jeigu skrydis lėktuvu be persėdimų per Rusiją, forminti tranzitinę vizą nereikia.

Mes rekomenduojame papildomai kreiptis į Rusijos Konsulatą , ar reikalinga bus viza jūsų pasirinktam maršrūtui.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Vizos i Rusija ir Baltarusija © 2017. Visos teisės saugomos.